Arrossos, vins, dolços i plats típics amb producte alacantí. Este any 2025 la gastronomia jugarà un paper crucial en la promoció d'Alacant com a destinació turística després de ser triada com la Capital Espanyola de la Gastronomia 2025. El conjunt d'activitats que es duran a terme amb motiu d'esta distinció es donaran a conéixer durant la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebrarà del 22 al 26 de gener a Madrid.
La cita més important de l'any en matèria turística, amb la participació de 152 països i 9.000 expositors, és l'escenari triat per l'Ajuntament d'Alacant per a presentar, com cada any, tant la seua estratègia com les seues principals apostes per a atraure nous visitants a la ciutat. L'oferta i cultura culinària jugarà un paper fonamental, però també ho serà el turisme de congressos (MICE) i les propostes relacionades amb el món del cinema.
La Plaça Central del nou pavelló de la Comunitat Valenciana acollirà, per tant, la presentació sobre les activitats per a públic general i professionals com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2025. Al llarg de tot l'any, estos esdeveniments serviran per a difondre els arrossos, els plats típics amb producte alacantí com el calder i els restaurants de la ciutat, algun d'ells amb la cobejada Estrella Michelin.
A més, l'Ajuntament ha avançant que també es mostrarà la imatge de la campanya de promoció turística dissenyada especialment amb motiu d'esta capitalitat que porta per títol "Mediterrani a la taula". Un eslògan que es podrà veure en mitjans de comunicació i xarxes socials, i que inclou suports físics en la capital d'Espanya a partir de febrer. Així mateix, el dijous 23 s'escenificarà el relleu de la capitalitat gastronòmica de mans d'Oviedo.
En paral·lel, el Patronat de Turisme Alacant City&Beach atorgarà un protagonisme especial el turisme de cinema i el MICE (congressos, reunions esdeveniments i incentius) en esta edició de Fitur. Una fira en la qual tampoc passaran desapercebuts la resta de productes segmentats de la ciutat com el turisme esportiu, cultural o patrimonial. "Tot això sota els pilars estratègics de la sostenibilitat, la innovació i l'accessibilitat", apunten en un comunicat.
Per descomptat, la part instucional i promocional anirà acompanyada d'una important agenda de reunions tècniques amb touroperadores i línies aèries per a buscar noves connexions amb l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, amb empreses del sector turístic i la signatura d'un acord de col·laboració amb Màlaga i un conveni específic amb Albacete. A més, Alacant s'adherix al manifest de la FEMP per a ciutats turístiques.